Hae meille yläkoulu

Hae meille 7. luokalle

 

 

Peruskouluumme voi tutustua katsomalla infoillan tallenteen ja lukemalla illan yleisökysymykset vastauksineen osoitteessa: https://huyk.fi/virtuaali-ilta-tuleville-7-luokkalaisille/

 

 

Peruskouluun otetaan oppilaita lähikouluperiaatteen mukaisesti omalta oppilaaksiottoalueelta (Pihlajamäki, Viikinmäki, Pihlajisto, Viikki). Lisäksi peruskoulun kuvataidepainotettuun opetukseen tai suomi-englanti-linjalle voi hakea vapaasti kuka tahansa helsinkiläinen oppilas.

 

Kuvataidepainotteisella luokalla aloittavan ryhmän koko on 16-24 oppilasta ja suomi-englanti-kaksikielisen ryhmän koko on 12-16 oppilasta.

Ulkopaikkakuntalainen: Helsingin kaupungin kasvatuksen- ja koulutuksen toimialan päätöksen mukaisesti voimme ottaa ulkopaikkakuntalaisia opppilaita ainoastaan tyhjiksi jääville oppilaspaikoille.

 

Ilmoittautuminen yleisopetukseen

Täytä Wilmassa sähköinen oppilastietokortti 7. luokalle 15.12.2021 mennessä.
Ilmoittautuminen yleisopetukseen on Wilmassa auki ajalla 15.11. – 15.12.2021.

Ensisijaisesti yleisopetukseen valitaan oman oppilaaksiottoalueen ja erityisluokkapäätöksen saaneet oppilaat. Oman oppilaaksiottoalueen ulkopuolisista hakijoista koulu tekee oppilaaksiottopäätöksen tapauskohtaisen harkinnan mukaisesti.

 

Hakeminen painotettuun opetukseen (suomi-englanti tai kuvataide)

Täytä Wilmassa sähköinen oppilastietokortti 7. luokalle 15.12.2021 mennessä.
Ilmoittautuminen on Wilmassa auki ajalla 15.11. – 15.12.2021.

Painotetun opetuksen luokille oppilaat valitaan soveltuvuuskokeiden perusteella.

 

Soveltuvuuskoe painotetun opetuksen luokille

Kuvataidepainotteisen opetuksen soveltuvuuskoe on  maanantaina 24.1.2022 klo 9.

 

Suomi-englanti -kaksikielisen opetuksen soveltuvuuskoe on keskiviikkona 26.1.2022 klo 9.

 

Kokeisiin ei lähetetä erillistä kutsua.  Ohjeet soveltuvuuskokeisiin saapumisesta  tästä linkistä: Soveltuvuuskokeet k2022. 

 

Tarkempia tietoja ilmoittautumisesta ja hakemisesta saat omalta koulultasi/luokanopettajaltasi. Seuratkaa koulun kotisivuja mahdollisten aikataulumuutosten osalta. 

 

Suomi-englanti-kaksikielisen opetuksen soveltuvuuskoe

Koe järjestetään siten, että tuloksista käyvät ilmi oppilaan valmiudet suullisen kielitaidon käyttämiseen. Koe perustuu pääosiltaan perusopetuksen A-kielen oppimäärän kielioppiainekseen ja sanastoon, mutta ylittää suullisen kielitaidon osalta perusvaatimukset. Kokeen ensimmäinen osa mittaa engalnnin kielen taitoa, ja toinen osa on suomen kielen koe.

Lue lisää:  Suomi-englanti -kaksikielinen opetus

 

Kuvataidepainotteisen opetuksen soveltuvuuskoe

Koe järjestetään siten, että tuloksista käyvät ilmi oppilaan kuvallisen ilmaisu- ja lukutaidon valmiudet tavallista vaativampaan kuvataiteen opiskeluun. Kokeeseen ei tarvitse ottaa mukaan mitään välineitä.


Huomioittehan, että sairaana ei saa kokeeseen tulla. 
Sairastumisesta tulee ilmoittaa koulun kansliaan viimeistään soveltuvuuskoepäivänä, puh. 043 211 3802.
Jos hakija on ilmoittautunut soveltuvuuskokeeseen, mutta ollut sairaana varsinaisena koepäivänä ja ilmoittanut asiasta ohjeistuksen mukaisesti, hän voi osallistua uusintapäivään.  

Soveltuvuuskokeiden uusintapäivät: 

  • Kuvataidepainotus: ma 31.1. klo 13.00
  • Suomi-englanti-kaksikielinen opetus: ke 2.2. klo 9.00

 

Oppilaaksiottopäätökset

Lähikoulun oppilaaksiottopäätökset sekä painotetun opetuksen oppilaaksiottopäätökset postitetaan koteihin 18.3.2022. Hakiessaan painotettuun opetukseen huoltaja sitoutuu ottamaan tarjotun paikan haetusta opetuksesta vastaan.

Matkakortit 

Oppilaalle voidaan myöntää koulumatka-avustuksena HSL: n lippu oman oppilaaksiottoalueen kouluun, mikäli koulumatka on vähintään 3 kilometriä yhteen suuntaan. Koulumatkan pituus selvitetään HSL:n reittioppaasta (jalankulkijat). Painotettuun opetukseen valituilla oppilailla on oikeus koulun matkakorttiin oman oppilaaksiottoalueen ulkopuolelta, mikäli matkan pituus täyttyy.

 

Peruskoulun matkakorttihakemus

 

Matkakorttihakemus toimitetaan suoraan koulun kansliaan heti koulupaikan varmistuttua ja viimeistään 24.5.2022.  Hakemuksen voi myös postittaa (Helsingin Uusi yhteiskoulu, kanslia, Lucina Hagmanin kuja 4 00710 HELSINKI).

 

  • Merkitkää hakemuksen lisätiedot -kohtaan minkä vyöhykkeen matkakorttia haette koulun ja kodin välisiin matkoihin.