HUYK täyttää 125 vuotta

HUYK täyttää 125 vuotta vuonna 2024

 

 

HUYK on vuonna 1899 perustettu yksityinen koulu, jossa toimivat sekä yläkoulu että lukio. Koulumme sijaitsi alunperin Kruununhaassa Kirkkokadun varrella. Pihlajamäkeen koulun koko toiminta siirtyi vuonna 1967. Syksyllä 2024 valmistuu uusi lisärakennus, joka tuo kaivattua lisätilaa ja viihtyisyyttä arkeemme. 

 

Koulumme on perustanut Lucina Hagman (1853-1946). Hän oli merkittävä yhteiskunnallinen uudistaja, joka pyrki kaikessa toiminnassaan edistämään tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta suomalaisessa yhteiskunnassa. Nämä arvot ohjaavat edelleen koulumme toimintaa.  Linkki: Lisätietoa koulun historiasta

 

Lukuvuosi 2024-25 on 125-vuotisjuhlavuosi, joka pitää sisällään monenlaista ohjelmaa.

 

HUYK:n historian ja Sarastus-lehden näyttely

Koulun tiloihin levittäytyy syksyllä näyttely, johon on koottu valokuvia HUYK:n toimintahistorian varrelta. Esille tulee myös kooste koulun oman lehden, Sarastuksen, julkaisuista vuosikymmenten varrelta.

 

Juhlavuosinäytelmä

Peruskoulun valinnaisen näytelmäkurssin oppilaat valmistavat näytelmän koulun juhlavuoden kunniaksi. Se esitetään syksyllä sekä koulun oppilaille ja opiskelijoille että pääjuhlan vieraille.

 

Perjantaina 30.8.2024 koulun syntymäpäivä

Koulun syntymäpäivää vietetään koulupäivän ohessa yhdessä koulun oppilaiden ja opiskelijoiden kanssa. 

Koulun historia ja juhlavuosi huomioidaan myös eri oppiaineiden opetuksessa lukuvuoden aikana.

 

Lauantaina 31.8.2024  klo 13-15 avoimet ovet koulun entisille oppilaille ja opiskelijoille

Entiset opiskelijat ja opettajat ovat tervetulleita kouluun katselemaan vanhoja paikkoja, tapaamaan toisiaan, muistelemaan menneitä yhdessä ja tutustumaan historia- ja Sarastus-näyttelyihin. Kahvia ja leivonnaisia voi nauttia oppilaiden kahviossa.

Jotta voimme suurin piirtein arvioida osallistujamäärän, pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen viestillä sähköpostiosoitteeseen avoimet@huyk.fi (ilmoittautuminen on auki jo nyt). Kerro nimesi sekä milloin ja millä kouluasteella (peruskoulu/oppikoulu vai lukio) olet opiskellut HUYK:ssa. Laittakaa sana kiertämään ja kutsukaa kaikki vanhat koulukaverit mukaan!

 

Perjantaina 22.11.2024 klo 17-20 HUYK 125 vuotta -pääjuhla

Pääjuhlan ohjelmassa on mm. muisteluspuheita, musiikkia ja oppilaiden juhlanäytelmä. Väliajalla on kevyt ruoka- ja juomatarjoilu. 

Tilaisuuteen mahtuu kutsuvieraiden lisäksi tietty vieraskiintiö ilmoittautumisjärjestyksessä. Tarkempaa tietoa ilmoittautumisesta ja ohjelmasta on tulossa elokuussa.

 

Pihliksen valot -valotaidetapahtuma pe-la 22.-23.11.2024

Yhteistyössä alueen taidehankkeen ja Osiris-teatterin kanssa suunnitellaan pääjuhlan yhteyteen valotaidetapahtumaa perjantai- ja lauantai-iltana. Tarkempaa tietoa on tulossa.

 

Torstaina 5.12.2024 peruskoulun ja lukion juhla

Peruskoulu ja lukio viettävät koulun 125 v. -juhlaa itsenäisyysjuhlan yhteydessä. Molemmilla kouluasteilla on omat juhlatilaisuutensa, joissa esitetään juhlavuoteen liittyvää ohjelmaa ja juhlanäytelmä. Lukion juhlassa on myös syksyn ylioppilaiden lakitus.