Opiskelu yläkoulussa

Opiskelu yläkoulussa

 

 

Helsingin Uudessa yhteiskoulussa lukuvuosi on jaettu kuuteen jaksoon. Koulupäivät sijoittuvat yleensä välille 9 - 14.30. Oppitunnit kestävät 90 minuuttia. Tavallista pidemmät oppitunnit mahdollistavat monipuolisen opetuksen järjestämisen. Oppiaineita opiskellaan kurssimuotoisesti, ja kursseja kertyy yläkoulun aikana vähintään 90. Yksi kurssi voi jakautua useampaan eri jaksoon. Lähtökohtaisesti kurssit arvioidaan numeroin 4 - 10 jokaisen kurssin päätteeksi. 

 

 

Koulupäivän aikana on kaksi 30 minuutin taukoa. Ensimmäisellä tauolla klo 10.30 – 11.00 tarjotaan oman keittiömme valmistamaa maukasta ruokaa. Toisella tauolla klo 12.30 – 13.00 oppilaat voivat osallistua järjestettyyn välituntitoimintaan (pallopelejä ulkona tai sisällä, lautapelejä, pingistä, rentoutusta jne.).

 

 

Jakson viimeinen viikko on projektiviikko, jolloin kunkin kurssin oppitunnit on sijoitettu lukujärjestykseen peräkkäin. Tämä mahdollistaa mm. vierailujen ja projektien liittämisen kurssin ohjelmaan. 

 

 

Ajankohtaisista tapahtumista tai opiskeluun liittyvistä asioista tiedotetaan Wilman kautta. Wilmasta oppilas ja huoltaja voivat seurata muun muassa oppimisen edistymistä, kurssien tuntipäiväkirjoja, kotitehtäviä ja kokeita.  Myös lukujärjestykset ovat Wilmassa.

 

 

Jokaisella luokalla on oma ryhmänohjaaja, joka kulkee oppilaan rinnalla koko yläkoulun ajan ja tukee oppilasta tämän opinnoissa. Wilman lisäksi tietoa opiskeluista ja muista ajankohtaisista tapahtumista saa viikoittain omassa ryhmänohjaustuokiossa. RO-tuokioissa käsitellään myös muita ryhmän yhteisiä asioita, tai niiden aikana saattaa olla muuta erityisohjelmaa.

 

 

Työrauhaan oppimisen edellytyksenä kiinnitetään koulussamme erityistä huomiota. Koulussamme toimiva kasvatusohjaaja tukee luokkaopetusta työrauhan ylläpitämisessä.