Lukion esittely

Lukio, jossa voit yhdistää tavoitteellisen opiskelun ja tasapainoisen elämän

 

 

Helsingin Uusi yhteiskoulu on Lucina Hagmanin, aikansa rohkean uudistajan, vuonna 1899 perustama noin 600 oppilaan ja opiskelijan koulu. Lukiossa meillä on noin 250 opiskelijaa. 

 

 

Opiskelijamäärämme on hieman keskimääräistä pienempi, joten ehdimme olemaan kiinnostuneita jokaisesta opiskelijasta yksilönä. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus on kuulunut periaatteisiimme koulun perustamisesta lähtien. Meillä saat osan oppikirjoista koululta lainaksi eikä kuvataidelinjalla peritä materiaalimaksuja.

 

 

Lähivuosina valmistuvaan lisärakennukseemme sijoiteaan muun muassa uudet ruokailutilat.  

 

 

Aikaa oppimiselle ja vapaa-ajalle

 

 

Koulupäivien tasainen rytmi sekä helpottaa opiskelua että antaa tilaa vapaa-ajalle. Lukujärjestys muodostuu kuudesta noin kuuden viikon pituisesta jaksosta. Kahdeksalta alkavia aamuja meillä ei yleensä ole ollenkaan, ja neljään kestävät koulupäivätkin ovat melko harvinaisia.

 

 

Ainevalikoimamme on hyvä ja oppisisällöt kattavia. Lukiossamme aineita on tavallisesti päivittäin kolme ja kotitehtävien määrä on hallittavissa. Lukiomme 90-minuuttiset oppitunnit tukevat oppimista ja luovat selkeän päivän. Tyypillisimmin päivän oppitunnit jakautuvat seuraavasti: klo 9:00 - 10:30, 11 - 12.30 ja 13:00 - 14:30. Erotumme monista lukioista myös pitkien välituntiemme ansiosta. 

 

 

Tavoittelemme hyviä tuloksia ja haluamme, että jokaisella on mahdollisuus jatkaa kohti unelmiensa suuntaa. Me annamme hyvät eväät jatko-opintoihin sekä korkeakouluissa että ammattikorkeakouluissa.