Hae meille lukio

Hae meille lukioon

 

 

Hae meille, kun haluat yhdistää tavoitteellisen lukio-opiskelun ja kohtuullisesti aikaa koulutuntien ulkopuoliseen elämään. Meillä lukujärjestykset ovat helposti ennakoitavia! 

 

 

Helsingin Uuden yhteiskoulun lukio on hyvä vaihtoehto sinulle, joka 

 • haluat laadukasta opetusta
 • haluat hyviä tuloksia 
 • haluat hyvän kurssitarjonnan
 • haluat ennakoitavan päivärytmin kaikkiin jaksoihisi
 • haluat, että oppilasmäärä opettajaa kohden on maltillinen
 • haluat syventyä läksyihin rauhassa
 • haluat harrastaa tavoitteellisesti
 • haluat varmistaa, että sinulla on koulupäivinä aikaa myös rentoutumiseen. 

 

 

Muista myös nämä:

 • junalla 10 min Helsingin keskustasta
 • bussilla ja autolla helposti Kehä I:stä pitkin
 • ympärillä tekonurmi, kupla ja luontoa
 • terveet, valoisat ja toimivat tilat.

 

 

Yleislinjalle haetaan yhteishaussa www.opintopolku.fi, ja opiskelijoita otetaan vuosittain sisään noin 60. 

 

 

Millainen on kuvislinja?

 

 

Kuvataidepainotteisen opetuksen linja on suosittu. Tämä ei ole ihme, koska meillä on uusitut, hienot tilat ja opettajat ovat innokkaita ja taitavia. Kuvataidepainotteista opetusta on annettu koulussamme jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan.

 

 

Käytössämme on laadukkaita taidemateriaaleja, digitaalisia video- ja valokuvauskameroita ja tietokoneita. Kuvataiteen opetustiloissa on muun muassa studiotila video- ja valokuvausta varten, pimiö, savenpolttouuni ja grafiikanprässi.

 

 

Kuvataidepainotteisen opetuksen sisällöt ovat monipuoliset. Niihin kuuluu laajasti kuvallisen ilmaisun ja kuvaviestinnän eri alueita sekä kuvien tulkintaa ja taiteentuntemusta. Tehtävät kattavat laajan kirjon taiteen perinteisistä menetelmistä ja käsityötekniikoista digitaalisiin kuvantekotapoihin.

 

 

Käymme myös taidenäyttelyissä, teemme valokuvaus- ja piirustusretkiä ja osallistumme toisinaan taidetapahtumiin. Näin saamme elämyksiä ja taiteen tuntemusta rikastuttamaan oppilaiden kuvantekemistä, jonka tuloksia esittelemme jatkuvasti koulussamme. Tärkeää on, että opetus on kannustavaa ja ilmapiiri on iloinen! Jokainen saa kehittää taipumuksiaan opettajien henkilökohtaisessa ohjauksessa.

 

 

Hakuohjeet kuvataidelinjalle

 

Haku tehdään osoitteessa www.opintopolku.fi

Lukion nimi: Helsingin Uusi yhteiskoulu

Linjan nimi: kuvataidelinja

Kuvataidelinjalle ei ole pääsykoetta. Kuvataidelinjalle haetaan yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Opiskelijat valitaan peruskoulun päättötodistuksen keskiarvon perusteella. Keskiarvoon lisätään 0 - 2 pistettä harrastuneisuuden ja näytetöiden perusteella, eli maksimipistemäärä on 12. Keskiarvo lasketaan lisäämällä lukuaineiden arvosanoihin pakollisen kuvataiteen arvosana kerrottuna neljällä, ja näistä lasketaan uusi keskiarvo.

 

 

Lisäpisteet saadaksesi toimi näin:

 

 1. LIITELOMAKE: Tulosta kuvataidelinjan haun liitelomake. Kirjoita lomakkeeseen selvityksiä kuvataiteeseen liittyvästä harrastuneisuudestasi ja pyydä nykyistä kuvataideopettajaasi kirjoittamaan siihen lausunto.
 2. NÄYTETYÖT: Ota valokopioita tai printtejä kuvataidetöistäsi, noin 5 kpl. Kirjoita kunkin taakse koko nimesi. Näytetöitä ei palauteta.
 3. Palauta lomake ja näytetyöt yhdessä kuoressa koulumme kansliaan joko käymällä henkilökohtaisesti paikalla tai postittamalla ne osoitteeseen: Helsingin Uusi yhteiskoulu, Lucina Hagmanin kuja 4, 00710 Helsinki. Kirjoita kuoren päälle: "Kuvataidelinja"

 

 

HUOMIO! Lukion kuvataidelinjan liitelomakkeen ja näytetöiden toimittamisen AIKARAJAA ja TAPAA on laajennettu yhteiskunnassamme vallitsevien poikkeusolosuhteiden takia.

 

AIKARAJA: Palautusaikaa on venytetty pääsiäisen yli. Pyri silti lähettämään/toimittamaan dokumentit perille ennen pääsiäistä. Odottelemme niitä 17.4.2020 saakka.

 

Kuvataidelinjan hakulomakkeiden palautus onnistuu myös sähköisesti

 

 

 

Lukion ainevalintakortti

 

 

Jos haet lukioomme, täytäthän sähköisen ainevalintakorttimme viimeistään 11.3.2021 mennessä. 

 

HUYK ainevalintakortti