Hae meille lukio

Hae meille lukioon

 

 

Hae meille, kun haluat yhdistää tavoitteellisen lukio-opiskelun ja kohtuullisesti aikaa koulutuntien ulkopuoliseen elämään. Meillä lukujärjestykset ovat helposti ennakoitavia! 

 

 

Helsingin Uuden yhteiskoulun lukio on hyvä vaihtoehto sinulle, joka 

 • haluat laadukasta opetusta
 • haluat hyviä tuloksia 
 • haluat hyvän kurssitarjonnan
 • haluat ennakoitavan päivärytmin kaikkiin jaksoihisi
 • haluat, että oppilasmäärä opettajaa kohden on maltillinen
 • haluat syventyä läksyihin rauhassa
 • haluat harrastaa tavoitteellisesti
 • haluat varmistaa, että sinulla on koulupäivinä aikaa myös rentoutumiseen. 

 

 

Muista myös nämä:

 • junalla 10 min Helsingin keskustasta
 • bussilla ja autolla helposti Kehä I:stä pitkin
 • ympärillä tekonurmi, kupla ja luontoa
 • terveet, valoisat ja toimivat tilat.

 

 

Yleislinjalle haetaan yhteishaussa www.opintopolku.fi, ja opiskelijoita otetaan vuosittain sisään 74. 

 

Millainen on kuvataidelinja?

 

 

Kuvataidepainotteista opetusta on annettu koulussamme jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan, joten perinteet ovat pitkät.

 

Lukion kuvataidelinja sopii kuvataiteen tekemisestä innostuneelle nuorelle. Kuvataidelinjalla saat tehdä kaksinkertaisen määrän kuvataidetta yleislinjaan verrattuna. Kaikille avoimia kuvataiteen tai taiteidenvälisiä kursseja on tarjolla kuusi. Lisäksi kuvataidelinjan omia kursseja on kuusi. Lukioaikana ehdit tehdä siis kaksitoista kurssia kuvataidetta.

 

 

Käytössäsi on monipuolisia laadukkaita taidemateriaaleja ja digitaalisia välineitä, mm. piirtopöytiä. Lukiossamme ei peritä kuvataiteen materiaalimaksua, joten materiaalit ovat opiskelijoille pääsääntöisesti ilmaisia. Omia välineitä ja materiaaleja saa toki myös käyttää.

 

Kuvataiteen opetustilat ovat monimuotoiset. Niissä on kaksi luokkahuonetta ja muun muassa studiotila video- ja valokuvausta varten, pimiö, savenpolttouuni ja grafiikanprässi.

 

 

Kuvataidepainotteisen opetuksen sisällöt ovat monipuoliset. Niihin kuuluu laajasti kuvallisen ilmaisun ja kuvaviestinnän eri alueita sekä kuvien tulkintaa ja taiteentuntemusta. Tehtävät kattavat laajan kirjon taiteen perinteisistä menetelmistä ja käsityötekniikoista digitaalisiin kuvantekotapoihin.

 

 

Käymme myös taidenäyttelyissä, teemme valokuvaus- ja piirustusretkiä ja osallistumme toisinaan taidetapahtumiin. Näin saamme elämyksiä ja taiteen tuntemusta rikastuttamaan oppilaiden kuvantekemistä, jonka tuloksia esittelemme jatkuvasti koulussamme. Tärkeää on, että opetus on kannustavaa ja ilmapiiri positiivinen. Jokainen saa kehittää taipumuksiaan opettajien henkilökohtaisessa ohjauksessa.

 

Lukiossamme voit suorittaa myös kuvataiteen lukiodiplomin. Lukiodiplomit ovat opetushallituksen säätelemiä laajoja näyttötöitä, joka on kehitetty ylioppilaskirjoitustasoisen osaamisen osoittamiseksi taito- ja taideaineissa. Kuvataiteen lukiodiplomista voit saada lisäpisteitä pyrkiessäsi alan jatko-opintoihin. Lukidiplomikurssilla kolmantena opiskeluvuonna huipennat siis kehityskaaresi kuvataiteessa.

 

 

Hakuohjeet kuvataidelinjalle

 

Haku tehdään osoitteessa www.opintopolku.fi

Lukion nimi: Helsingin Uusi yhteiskoulu

Linjan nimi: kuvataidelinja

Kuvataidelinjalle ei ole pääsykoetta. Kuvataidelinjalle haetaan yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Opiskelijat valitaan peruskoulun päättötodistuksen keskiarvon sekä näytetöiden ja harrastuneisuuden perusteella.

Keskiarvo lasketaan lisäämällä lukuaineiden arvosanoihin pakollisen kuvataiteen arvosana kerrottuna neljällä, ja näistä lasketaan uusi keskiarvo.
Keskiarvoon lisätään 0 - 2 pistettä harrastuneisuuden ja näytetöiden perusteella, eli maksimipistemäärä on 12. 

Kuvataidelinjalle otetaan vuosittain 16 uutta opiskelijaa.

 

 

Lisäpisteet saadaksesi toimi näin:

 

 1. LIITELOMAKE: Tulosta Kuvataidelinjan haun liitelomake Kirjoita lomakkeeseen selvityksiä kuvataiteeseen liittyvästä harrastuneisuudestasi ja pyydä nykyistä kuvataideopettajaasi kirjoittamaan siihen lausunto.
 2. NÄYTETYÖT: Ota valokopioita tai printtejä kuvataidetöistäsi, noin 5 kpl. Kirjoita kunkin taakse koko nimesi. Näytetöitä ei palauteta. Videomuotoiset näytteet toimitetaan muistitikulla tai internet-linkkinä.
 3. Palauta lomake ja näytetyöt yhdessä kuoressa koulun postilaatikkoon tai postita ne osoitteeseen: Helsingin Uusi yhteiskoulu, Lucina Hagmanin kuja 4, 00710 Helsinki. Kirjoita kuoren päälle: "Kuvataidelinja". Jos haluat tuoda näytetyöt henkilökohtaisesti koululle, niin varmista tulosi etukäteen koulun kanslian kanssa (koulusihteeri Minna Tornivuori, p. 043 211 3802). 

 

 

Palautus viimeistään perjantaina 9.4.2021 klo 15.00.

 

 

 

Lukion ainevalintakortti

 

 

Jos haet lukioomme, täytäthän sähköisen ainevalintakorttimme viimeistään 15.5.2021 mennessä. 

 

HUYK ainevalintakortti