Hae meille lukio

Hae meille lukioon

 

Seuraa tiedotusta myös instagramissa (helsingin.uusi.yhteiskoulu)  ja facebookissa (Helsingin Uusi yhteiskoulu)

 

Haku lukioon

 

Helsingin Uuden yhteiskoulun lukiossa on yleislinja ja kuvataidelinja.
Yleislinjalla aloituspaikkoja on 72, ja kuvataidelinjalla 18.

 

Lukioon haetaan yhteishaussa www.opintopolku.fi. Kevään 2023 yhteishaku on  21.2.-21.3.2023.

 

Lukion ainevalintakortti

 

Kun haet yhteishaussa lukioomme, täytä oheinen ainevalintakortti. Täytä kortti  jo lukioon hakiessasi yhteishaun aikana, tai viimeistään heti, kun lukiopaikka on varmistunut.

 

Linkki: HUYK ainevalintakortti lv 2023-24

 

Hae meille, kun haluat yhdistää tavoitteellisen lukio-opiskelun ja kohtuullisesti aikaa koulutuntien ulkopuoliseen elämään. Meillä lukujärjestykset ovat helposti ennakoitavia!

Tiedot lukiopaikasta julkaistaan opintopolussa 15.6.2023. Ohjeet lukiopaikan vastaanottamiseen ovat täällä: https://huyk.fi/lukion-opiskelupaikan-vastaanottaminen/

HUYK - inhimillisesti, tavoitteista tinkimättä

 

Helsingin Uuden yhteiskoulun lukio on hyvä vaihtoehto sinulle, joka 

 • haluat laadukasta opetusta
 • haluat hyviä tuloksia 
 • haluat hyvän kurssitarjonnan
 • haluat ennakoitavan päivärytmin kaikkiin jaksoihisi
 • haluat, että oppilasmäärä opettajaa kohden on maltillinen
 • haluat syventyä läksyihin rauhassa
 • haluat harrastaa tavoitteellisesti
 • haluat varmistaa, että sinulla on koulupäivinä aikaa myös rentoutumiseen. 

 

Muista myös nämä:

 • junalla 10 min Helsingin keskustasta
 • bussilla ja autolla helposti Kehä I:stä pitkin
 • ympärillä tekonurmi, kupla ja luontoa
 • terveet, valoisat ja toimivat tilat.

 

Millainen on kuvataidelinja?

Kuvataidepainotteista opetusta on annettu koulussamme jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan, joten perinteet ovat pitkät.

 

Lukion kuvataidelinja sopii kuvataiteen tekemisestä innostuneelle nuorelle. Kuvataidelinjalla saat tehdä kaksinkertaisen määrän kuvataidetta yleislinjaan verrattuna. Kaikille avoimia kuvataiteen tai taiteidenvälisiä kursseja on tarjolla kuusi. Lisäksi kuvataidelinjan omia kursseja on kuusi. Lukioaikana ehdit tehdä siis  parhaimmillaan kaksitoista kurssia kuvataidetta tai taiteidenvälisiä kursseja, mikä tarkoittaa, että melkein joka jaksossa on kuvataidekurssi.

 

Käytössäsi on monipuolisia laadukkaita taidemateriaaleja ja digitaalisia välineitä, mm. piirtopöytiä. Omia välineitä ja materiaaleja saa toki myös käyttää.

 

Kuvataiteen opetustilat ovat monimuotoiset. Niissä on kaksi luokkahuonetta ja muun muassa studiotila video- ja valokuvausta sekä ryhmätöitä varten, pimiö, savenpolttouuni ja grafiikanprässi.

 

Kuvataidepainotteisen opetuksen sisällöt ovat monipuoliset. Niihin kuuluu laajasti kuvallisen ilmaisun ja kuvaviestinnän eri alueita sekä kuvien tulkintaa ja taiteentuntemusta. Tehtävät kattavat laajan kirjon taiteen perinteisistä menetelmistä ja käsityötekniikoista uusimpiin kuvantekotapoihin.

 

Käymme myös taidenäyttelyissä, teemme valokuvaus- ja piirustusretkiä ja osallistumme toisinaan taidetapahtumiin. Näin saamme elämyksiä ja taiteen tuntemusta rikastuttamaan oppilaiden kuvantekemistä, jonka tuloksia esittelemme jatkuvasti koulussamme.

 

Tärkeää on, että opetus on kannustavaa ja ilmapiiri positiivinen. Jokainen saa kehittää taipumuksiaan opettajien henkilökohtaisessa ohjauksessa. Kuvataidelinjan yhteisöllisyys tukee myös kehitystäsi ja voit saada uusia ystäviä! 

 

Lukiossamme voit suorittaa myös kuvataiteen lukiodiplomin. Lukiodiplomit ovat opetushallituksen säätelemiä laajoja näyttötöitä, joka on kehitetty ylioppilaskirjoitustasoisen osaamisen osoittamiseksi taito- ja taideaineissa. Kuvataiteen lukiodiplomista voit saada lisäpisteitä pyrkiessäsi alan jatko-opintoihin. Lukidiplomikurssilla kolmantena opiskeluvuonna huipennat siis kehityskaaresi kuvataiteessa.

 

Hakuohjeet kuvataidelinjalle

 

Haku tehdään osoitteessa www.opintopolku.fi

Lukion nimi: Helsingin Uusi yhteiskoulu

Linjan nimi: kuvataidelinja

Kuvataidelinjalle ei ole pääsykoetta. Kuvataidelinjalle haetaan yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Opiskelijat valitaan peruskoulun päättötodistuksen keskiarvon sekä näytetöiden ja harrastuneisuuden perusteella.

Keskiarvo lasketaan lisäämällä lukuaineiden arvosanoihin pakollisen kuvataiteen arvosana kerrottuna neljällä, ja näistä lasketaan uusi keskiarvo.

Keskiarvoon lisätään 0 - 2 pistettä harrastuneisuuden ja näytetöiden perusteella, eli maksimipistemäärä on 12. 

Kuvataidelinjalle otetaan vuosittain 18 uutta opiskelijaa.

 

Lisäpisteet saadaksesi toimi näin:

 

 1. LIITELOMAKE: Tulosta HUYK kuvataidelinjan haun liitelomake 
 2. Kirjoita lomakkeeseen selvityksiä kuvataiteeseen liittyvästä harrastuneisuudestasi ja pyydä nykyistä kuvataideopettajaasi kirjoittamaan siihen lausunto.
 3. NÄYTETYÖT: Ota valokopioita tai printtejä kuvataidetöistäsi, noin 5 kpl. Kirjoita kunkin taakse koko nimesi. Näytetöitä ei palauteta. Videomuotoiset näytteet toimitetaan muistitikulla tai internet-linkkinä.
 4. TOIMITA LIITTEET JA NÄYTTEET  C4-kuoressa postitse koulumme osoitteeseen tai tuo koulun postilaatikkoon (pääoven vieressä). Kirjoita jokaisen paperin taakse koko nimesi. Niittaa paperit yhteen vasemmasta yläkulmasta niin, että lomake on päällimmäisenä. Videomuotoiset näytteet toimitetaan muistitikulla tai nettilinkkinä. Kirjoita kuoreen: 

”Kuvataidelinja”, Helsingin Uusi yhteiskoulu, Lucina Hagmanin kuja 4, 00710 Helsinki. Näytetöitä ei palauteta. 

Palautus viimeistään perjantaina 14.4.2023 klo 14.00.