Kuvataidepainotus

Kuvataidepainotus

 

 

Kuvataidepainotteisen opetuksen ryhmä on koulussamme suosittu. Helsingin Uudessa yhteiskoulussa on annettu kuvataidepainotteista opetusta jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan.

 

Kuvataidepainotteisen opetuksen sisällöt ovat monipuoliset. Niihin kuuluu laajasti kuvallisen ilmaisun ja kuvaviestinnän eri alueita sekä kuvien tulkintaa ja taiteentuntemusta. Tehtävät kattavat laajan kirjon taiteen perinteisistä menetelmistä ja käsityötekniikoista digitaalisiin kuvantekotapoihin.

 

 

Kuvataideluokkien varustelu on ajanmukainen. Käytössämme on laadukkaita taidemateriaaleja, video- ja valokuvauskameroita ja tietokoneita. Kuvataiteen opetustiloissa on muun muassa studiotila video- ja valokuvausta varten, pimiö, savenpolttouuni ja grafiikanprässi.

 

Kuvataidepainotteisessa opetuksessa käymme myös taidenäyttelyissä, teemme valokuvaus- ja piirustusretkiä ja osallistumme toisinaan taidetapahtumiin. Näin saamme elämyksiä ja taiteen tuntemusta rikastuttamaan oppilaiden kuvantekemistä. Oppilastöitä esittelemme jatkuvasti koulumme seinillä. Tärkeää on, että opetus on kannustavaa ja ilmapiiri on iloinen! Jokainen saa kehittää taipumuksiaan opettajien henkilökohtaisessa ohjauksessa.

 

Oppilaat kuvataideluokalle tulevat lähinna Koillis-Helsingin alueelta. Jos asut niin kaukana, että tarvitset bussilipun, saat sen ilmaiseksi painotetun luokan oppilaana.

 

Kuvataidepainotteiseen opetukseen valitaan soveltuvuuskokeella.  Soveltuvuuskoe järjestetään koulussamme tammi - helmikuussa. Koe kestää kaksi tuntia. Kokeeseen ei tarvitse ottaa mukaan mitään välineitä eikä siihen tarvitse erityisesti valmistautua. Tule rohkeasti mukaan, innokas ja taitava kuudesluokkalainen!

 

Tervetuloa kuvataidepainotteiseen opetukseen!

 

 

KUVATAITEEN BLOGI