Kuluvan viikon teema: Musiikkia ja hyvinvointia!

Koulussa vietetään tällä viikolla musiikin ja hyvinvoinnin teemaviikkoa. Aamuisin tarjolla on elävää musiikkia kouluun saapuville. Välitunneille on järjestetty rauhallisella taustamusiikilla varustettu opiskelutila niin lukiolaisille kuin yläkoululaisillekin. Lukiolaiset tekevät viikon aikana tutkimusta musiikin ja oppimisen välisestä yhteydestä. Lisäksi meillä on Emma-palkittuja muusikkovieraita, työpajoja ja lauantaina vielä lukiolaisille suunnattu erikoispäivä teemalla "musiikin psykologinen vaikutus."

 

Koulun arki menee helposti suorittamiseksi. Aamuisin tullaan kouluun, työskennellään ja seuraavana päivänä sama uudestaan. Musiikilla on tutkitusti myönteisiä vaikutuksia aivojen toimintaan ja mielialaan. Teemaviikolla halutaan muistuttaa meitä musiikista ihmiselämän rikkautena. Se voi koskettaa sinne minne sanat eivät yllä. Samalla haluamme tarjota erilaisia näkökulmia oppimiseenkin. Jos joku menee vaikkapa aamun tunneille virkistyneenä pienestä elävän musiikin hetkestä, sehän on vaan hienoa. Musiikki voi lievittää kipua, herättää myönteisiä tunteita tai saada rauhoittumaan ennen nukkumista. Ja varsinkin elävällä musiikilla on positiivisia vaikutuksia: Laululla, soitolla, kuuntelulla. Joten ei unohdeta omaa sisäistä musiikkiamme, vaan kaivetaan se sieltä esiin ja voidaan paremmin!

 

Terveisin Janne Behm, psykologian opettaja